KEIKAT JA KIERTUEET

TULEVAT

Hilja Grönfors & Latšo Džinta

ke  29.1.2020 klo 19.00 Malmitalo Malmisali, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla vuonna 2005 mestarikansanlaulajaksi nimitetty Hilja Grönfors on laulanut lapsesta asti. Nyt jo usean vuoden ajan hän on kerännyt itselleen tuttuja ja ennestään tuntemattomia romanien perinnelauluja ympäri Suomen. Lauluja on kertynyt pitkälle toistasataa, ja Hilja Grönfors esittää tätä lauluaarteistoa Latšo Džinta -yhtyeensä kanssa. Hilja Grönfors & Latšo Džinta on esiintynyt Suomessa keskeisimmillä konserttilavoilla ja festivaaleilla sekä myös ulkomailla mm. Ranskassa, Tsekissä ja Ruotsissa.

Suurten konserttisalien ohella Hilja Grönfors & Latšo Džinta esiintyy mielellään myös pienissä ja intiimeissä kulttuuritapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa. Hilja esittelee mielellään Suomen romanien perinnekulttuurin taustaa ja piirteitä joko yhdessä muusikoiden tai luennoitsijan kanssa.

Yhtyeen vuonna 2008 julkaistu ensilevy ’Phurane mirits’ voitti EtnoEmma-tunnustuksen vuoden parhaana etnomusiikkilevynä. Yhtyeen toinen levy ’Kai tu džaha’ julkaistiin erinomaisin arvioin 2011. ’Katta ame aavaa?’-levyn julkaisua juhlitaan kesällä 2018. Levyt on julkaissut Maailman musiikin keskus.

Hilja Grönfors – laulu
Kiureli Sammallahti – haitari
Valtteri Bruun – kitara, mandoliini
Kukka Lehto – viulu
Sara Puljula – basso
Kesto: 70 min + väliaika 
            Liput    15/12 €
https://www.lippu.fi/event/hilja-groenfors-latso-dzinta-malmitalo-12492064/Hilja Grönfors

 

*) Lisätietoa tulossa 

MENNEET ESIINTYMISET